Про наміри Путіна і його тимчасове зникнення

Антоніна Колодій: Путін не зупиниться, поки його не зупинять.
Останні Мінські домовленості – це поки що невеликий крок на довгому шляху до миру.

ZIK, Feb 20, 2015 http://zik.ua/ua/news/2015/02/20/antonina_kolodiy_putin_ne_zupynytsya_poky_yogo_ne_zupynyat_566296

Про це сьогодні під час онлайн-інтернет-відеомоста між Львовом-Москвою-Петрозаводськом на тему «Як цьогорічні Мінські домовленості вплинуть на агресивну політику Росії проти України і реакцію на війну в Донбасі країн ЄС і США?» у Львівському прес-клубі заявила політолог Антоніна Колодій.

«Мінськ-2, по суті, ставив собі за мету закріпити те, що було досягнуто у попередніх Мінських домовленостях, і зафіксувати це на новому рівні з залученням провідних лідерів ЄС і Путіна як головного винуватця цієї ситуації. І його присутність на тих переговорах була важлива сама собою. На цьому етапі Україні вдалося згуртувати навколо себе майже всі цивілізовані країни. Так, ми би хотіли більшого від них, більш енергійної політики, але вже те, що вони пішли на ці переговори, я вважаю успіхом української дипломатії. Це невеликий крок на довгому шляху до миру», – сказала вона.

При цьому Антоніна Колодій додала, що ці домовленості нівелюються тим, що Росія їх не виконує, тому, на жаль, варто очікувати продовження війни.

«Ми не можемо очікувати миру, тому що ніхто ще не переміг у війні, ніхто не отримав вирішальної воєнної перемоги. У Путіна перевага в тому, що Росія має велику воєнну силу, а перевага України, що цивілізований світ на її боці. І це в якісь мірі урівнює позиції», – вважає політолог.

«Але Путін не зупиниться, поки його не зупинять. Ті санкції, які зараз застосовуються, це, очевидно, недостатні заходи», – сказала Антоніна Колодій.

Громадський діяч Андрій Іонов зазначив, що після Мінська-2 вірогідними є кілька різних варіантів розвитку ситуації.

«Звичайно, хотілося, щоб Мінські переговори завершились миром. Але те, що відбувається, і направленість умислу керівництва РФ свідчить, що якщо і буде якесь перемир’я, то воно буде недовго. Думаю, буде спроба повністю захопити Донецьку і Луганську області і далі поширювати свої територіальні претензії, тобто розбалансувати ситуацію в Україні і забезпечити тривалу нестабільність, щоб Українська держава розпалася або, скоріше за все, перетворилася на банального сателіта. Тому на інтуїтивному рівні є відчуття, що це не кінець і тиск буде продовжуватися», – сказав він.

Антоніна Колодій про Путіна: Режим дав тріщину, але тоталітарні лідери просто так не щезають

Mar 12, 2015 http://zik.ua/ua/news/2015/03/12/antonina_kolodiy_pro_putina_totalitarni_lidery_prosto_tak_ne_shchezayut__rezhym_dav_trishchynu_571791

У довгостроковій перспективі відхід режиму Путіна – навіть якщо на його місце прийдуть ще більші яструби – принесе для України позитивні зміни, бо це ознаменує початок кінця тоталітарної системи.

Про це сьогодні у коментарі ІА ZIK зазначила політолог, професор, завідувач кафедри політичних наук і філософії Львівського регіонального інституту державного управління Академії державного управління при Президентові України Антоніна Колодій.

«Уже тиждень, як немає Путіна, а тоталітарні лідери просто так не щезають з-перед очей публіки. Тому під тим, безумовно, є щось серйозне. Хоч наразі йдеться лише про припущення, в інтернеті обговорюється два варіанти – або щось з його здоров’ям, або справді вариться якась каша у ФСБ-шному середовищі», – зазначила вона.

Перший варіант, на думку Антоніни Колодій не виключений, тому що вже багато разів писали, що здоров’я в російського президента не ідеальне. «Але навіть якщо й так, то навколо Путіна також будуть розгортатися якісь рухи, що можуть привести до перевороту. Тому, як пише Ілларіонов, можливо, там є змова генералів, можливо, хочуть його прибрати або вже прибрали», – припускає вона.

Стосовно перспектив на майбутнє, то політолог пропонує підходити з точки зору того, як у світовій історії гинуть і розвалюються такі режими: «Для того, щоб режим занепав, потрібно спочатку, аби він дав тріщину. І якщо у Кремлі справді відбувається щось таке, що Путіна усувають чи використовують стан його здоров’я, щоб замінити очільника держави, то це вже буде та тріщина, після якої, можна сподіватися, відбуватимуться і якісь серйозніші зміни».

Водночас Антоніна Колодій не виключає, що на заміну Путіну прийдуть «ще більші яструби». Але при цьому вона додає, що, по-перше, треба розрізняти короткострокову і довгострокову перспективу.

«У короткостроковій перспективі Україні і так нічого радісного не світить. Хоча треба мати на увазі, що в Путіна, як у того спрута, по всьому світу є свої канали і зв’язки, він створив велику мережу тих, хто таємно або відкрито підтримує Росію. Ці нитки якоюсь мірою порвуться. І це вже добре. А щодо довгострокової перспективи, то я дивлюся оптимістично, тому що це буде початок кінця тоталітарної системи. Не може Росія весь час зберігатися в тому замороженому тоталітарному стані, який Путін створив на основі колишньої більшовицької системи, відродивши її крок за кроком. Тобто розв’язка якась має бути. Це краще, аніж така тягуча ситуація, яка існувала останнім часом. Мені здається, що й українське керівництво трохи загрузло і не знало, що робити. А Путін сам себе загнав у глухий кут, з якого немає виходу. Тому нам треба сподіватися, що якщо там будуть якісь політичні зміни, то вони, так чи інакше, підуть нам на користь, адже вони сприятимуть розвалу існуючого неототалітарного режиму в Росії», – сказала Колодій.

Варто зазначити, що в останні дні у ЗМІ та соцмережах активно мусується тема зникнення президента Росії Володимира Путіна і обговорюються можливі проблеми з його здоров’ям.

Російський фінансист Слава Рабинович з посиланням на «кремлівського інсайдера», який раніше працював в уряді, повідомив, що у зв’язку з убивством опозиційного політика Бориса Нємцова в Кремлі відбуваються бурхливі процеси. «Путін не до кінця контролює процес розслідування, в Кремлі прямо зараз «кипить бульйон» (так і висловився), якого давно не бачили ті стіни, і Путін в явному неадекваті, який був продемонстрований ним у «зізнаннях» щодо Януковича і Криму», – написав Рабинович.

Колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов заявив, що за спиною російського генерала відбувається змова генералів і що в найближчі дні слід очікувати відставки з поста прем’єра Дмитра Медведєва і призначення на його місце нинішнього глави кремлівської адміністрації Сергія Іванова. За інформацією Ілларіонова, партія «крові і бабла» у російському керівництві зазнала важких втрат і відступає під натиском партії «великої крові».

Dmitry Bezruk 12 Березня 2015 19:39

Дякую, пані Antonina Kolodii. Цілком слушні тези. І щодо короткострокової перспективи (боротьби) для України (припускаю, що терміном десь зо два роки), і щодо загальної довгострокової для Росії, – Її невідворотний розпад на суб’єкти. Щодо подій у кремлі, то щоб там не відбувалось, – “…Кожне царство, поділене супроти себе, запустіє. І кожне місто чи дім, поділені супроти себе, не втримаються”. (Мт.12:25)
Варто також наголосити, що усі попередні роки Росія мала винятково сприятливі умови для модернізації.
На тлі високих цін на енергоносії (зростання рівня добробуту громадян в наслідок продажу ресурсів) Вона мала можливість відмовитись від запозиченої з минулого та вкрай недолугої для Неї національної ідеї, замінивши її громадянською.
Натомість було обрано вже застарілу, як на ХХІ-ше століття ідею об’єднання суспільства навколо штучно обраного зовнішнього ворога.
Сумна (для росіян) іронія сьогодення полягає у тому, що ворогом вже вкотре було призначено США, – чи не єдину країну, ще й у іншій півкулі, з котрою Росія ніколи не перебувала у гострому військовому протистоянні і котра б за іншої політичної волі могла б стати найкращим зразком для наслідування і щодо внутрішньої (об’єднавчої) ідеології, і щодо реальної федералізації, котра б дозволила, в свою чергу, уникнути багатьох нагальних викликів та протиріч; могла б дозволити Росії зберегти як зовнішні впливи, так і власні терени, що вже сьогодні виглядає мало імовірною (довгостроковою) перспективою для Неї…

відповісти

Антонина Колодий о Путине: Режим дал трещину, но тоталитарные лидеры просто так не исчезают

http://uazmi.net/article/1094034468967930

В долгосрочной перспективе уход режима Путина – даже если на его место придут еще большие ястребы – принесет Украине положительные изменения, потому что это ознаменует начало конца тоталитарной системы.

Антонина Колодий

Об этом в комментарии ИА ZIK отметила политолог, профессор, заведующий кафедрой политических наук и философии Львовского регионального института государственного управления Академии государственного управления при Президенте Украины Антонина Колодий.

«Уже неделю, как нет Путина, а тоталитарные лидеры просто так не исчезают с глаз публики. Поэтому под этим, безусловно, есть что-то серьезное. Хотя пока речь идет лишь о предположении, в интернете обсуждается два варианта – или что-то с его здоровьем, или действительно варится какая-то каша в ФСБ-шному среде», – отметила она.

Первый вариант, по мнению Антонины Колодий не исключен, так как уже много раз писали, что здоровье у российского президента не идеальное. «Но даже если и так, то вокруг Путина также будут разворачиваться какие-то движения, которые могут привести к перевороту. Поэтому, как пишет Илларионов, возможно, там есть заговор генералов, возможно, хотят его убрать или уже убрали», – предполагает она.

Что касается перспектив на будущее, то политолог предлагает подходить с точки зрения того, как в мировой истории погибают и разваливаются такие режимы: «Для того, чтобы режим пал, нужно сначала, чтобы он дал трещину. И если в Кремле действительно происходит что-то такое, что Путина устраняют или используют состояние его здоровья, чтобы заменить главу государства, то это уже будет и трещина, после которой, можно надеяться, будут происходить и какие серьезные изменения».

В то же время Антонина Колодий не исключает, что на замену Путину придут «еще больше ястребы». Но при этом она добавляет, что, во-первых, надо различать краткосрочную и долгосрочную перспективу.

«В краткосрочной перспективе Украине и так ничего радостного не светит. Хотя надо иметь в виду, что у Путина, как у спрута по всему миру есть свои каналы и связи, он создал обширную сеть тех, кто тайно или открыто поддерживает Россию. Эти нити в какой-то степени порвутся. И это уже хорошо. А относительно долгосрочной перспективы, то я смотрю оптимистично, потому что это будет начало конца тоталитарной системы. Не может Россия все время сохраняться в том замороженном тоталитарном состоянии, которое Путин создал на основе бывшей большевистской системы, возродив его шаг за шагом. То есть развязка какая-то должна быть. Это лучше, чем такая тягучая ситуация, которая существовала в последнее время. Мне кажется, что и украинское руководство немного погрязло и не знало, что делать. А Путин сам себя загнал в тупик, из которого нет выхода. Поэтому нам надо надеяться, что если там будут какие-то политические изменения, то они, так или иначе, пойдут нам на пользу, ведь они будут способствовать развалу существующего неототалитарного режима в России», – сказала Колодий.

Стоит отметить, что в последние дни в СМИ и соцсетях активно муссируется тема исчезновения президента России Владимира Путина и обсуждаются возможные проблемы с его здоровьем.

Российский финансист Слава Рабинович со ссылкой на «кремлевского инсайдера», который ранее работал в правительстве, сообщил, что в связи с убийством оппозиционного политика Бориса Немцова в Кремле происходят бурные процессы. «Путин не до конца контролирует процесс расследования, в Кремле прямо сейчас «кипит бульон» (так и выразился), которого давно не видели те стены, и Путин в явном неадеквате, который был продемонстрирован им в «показаниях» относительно Януковича и Крыма», – написал Рабинович.

Бывший советник Путина Андрей Илларионов заявил, что за спиной российского генерала происходит заговор генералов и в ближайшие дни следует ожидать отставки с поста премьера Дмитрия Медведева и назначения на его место нынешнего главы кремлевской администрации Сергея Иванова. По информации Илларионова, партия «крови и бабла» в российском руководстве понесла тяжелые потери и отступает под натиском партии «большой крови».

Кремлевский режим дал трещину

ЧАС/UA, 12 марта, 18:27  Политическая Украина

http://timeua.com/news/10/33476.html

Тріщина режиму ЧАС.UA фото

В долгосрочной перспективе уход режима Путина – даже если на его место придут еще большие ястребы – принесет Украине положительные изменения, потому что это ознаменует начало конца тоталитарной системы.

Об этом рассказала политолог, профессор, заведующий кафедрой политических наук и философии Львовского регионального института государственного управления Академии государственного управления при Президенте Украины Антонина Колодий, пишет ИА ZIK.

«Уже неделю, как нет Путина, а тоталитарные лидеры просто так не исчезают с глаз публики. Поэтому под этим, безусловно, есть что-то серьезное. Хотя пока речь идет лишь о предположении, в интернете обсуждается два варианта – или что-то с его здоровьем, или действительно варится какая-то каша в ФСБ-шному среде», – отметила она.

Первый вариант, по мнению Антонины Колодий не исключен, так как уже много раз писали, что здоровье у российского президента не идеальное. «Но даже если и так, то вокруг Путина также будут разворачиваться какие-то движения, которые могут привести к перевороту. Поэтому, как пишет Илларионов, возможно, там есть заговор генералов, возможно, хотят его убрать или уже убрали», – предполагает она.

Что касается перспектив на будущее, то политолог предлагает подходить с точки зрения того, как в мировой истории погибают и разваливаются такие режимы: «Для того, чтобы режим пал, нужно сначала, чтобы он дал трещину. И если в Кремле действительно происходит что-то такое, что Путина устраняют или используют состояние его здоровья, чтобы заменить главу государства, то это уже будет и трещина, после которой, можно надеяться, будут происходить и какие серьезные изменения».

В то же время Антонина Колодий не исключает, что на замену Путину придут «еще больше ястребы». Но при этом она добавляет, что, во-первых, надо различать краткосрочную и долгосрочную перспективу.

«В краткосрочной перспективе Украине и так ничего радостного не светит. Хотя надо иметь в виду, что у Путина, как у спрута по всему миру есть свои каналы и связи, он создал обширную сеть тех, кто тайно или открыто поддерживает Россию. Эти нити в какой-то степени порвутся. И это уже хорошо. А относительно долгосрочной перспективы, то я смотрю оптимистично, потому что это будет начало конца тоталитарной системы. Не может Россия все время сохраняться в том замороженном тоталитарном состоянии, которое Путин создал на основе бывшей большевистской системы, возродив его шаг за шагом. То есть развязка какая-то должна быть. Это лучше, чем такая тягучая ситуация, которая существовала в последнее время. Мне кажется, что и украинское руководство немного погрязло и не знало, что делать. А Путин сам себя загнал в тупик, из которого нет выхода. Поэтому нам надо надеяться, что если там будут какие-то политические изменения, то они, так или иначе, пойдут нам на пользу, ведь они будут способствовать развалу существующего неототалитарного режима в России», – сказала Колодий.

Стоит отметить, что в последние дни в СМИ и соцсетях активно муссируется тема исчезновения президента России Владимира Путина и обсуждаются возможные проблемы с его здоровьем.

Российский финансист Слава Рабинович со ссылкой на «кремлевского инсайдера», который ранее работал в правительстве, сообщил, что в связи с убийством оппозиционного политика Бориса Немцова в Кремле происходят бурные процессы. «Путин не до конца контролирует процесс расследования, в Кремле прямо сейчас «кипит бульон» (так и выразился), которого давно не видели те стены, и Путин в явном неадеквате, который был продемонстрирован им в «показаниях» относительно Януковича и Крыма», – написал Рабинович.

Бывший советник Путина Андрей Илларионов заявил, что за спиной российского генерала происходит заговор генералов и в ближайшие дни следует ожидать отставки с поста премьера Дмитрия Медведева и назначения на его место нынешнего главы кремлевской администрации Сергея Иванова. По информации Илларионова, партия «крови и бабла» в российском руководстве понесла тяжелые потери и отступает под натиском партии «большой крови».