Російсько-українські відносини: від травм і конфліктів до примирення і співучасті

agora-2015

22-24 травня 2015 року у Глібівці біля Києва відбулась конференція українських та російських випускників Інституту Кеннана на тему: Роль інтелектуалів у російсько-українському та українсько-російському діалозі. За матеріалами конференції вийшов друком і 16 грудня був презентований на круглому столі в Центрі Разумкова тематичний 15-й випуск журналу “Агора”, що видається Київським офісом Інституту Кеннана (керівник – п. Катерина Смаглій).

Статті різні за обсягом та стилем подання матеріалу. Одні з них написані суто науково, інші – більш публіцистично. У авторів – різне бачення нинішньої важкої ситуації і можливих шляхів виходу з неї. Але усі вони об’єднані тематикою, винесеною в назву 15-го випуску журналу: “Українсько-російські відносини: від травм і конфліктів до примирення і співучасті”, а також бажанням авторів бути на боці правди, уникати спрощень у трактуванні складних проблем і, силами критично мислячих освічених людей, зберігати хоч якусь перспективу майбутнього порозуміння.

Нижче пропонується два  файли у форматі pdf , в одному з яких читач знайде “Зміст” та “Вступ” до збірки (з анотаціями статей); у другому – повний текст статті А. Колодій “Концептуалізація  брехні  і  безсилля  правди  (можливі шляхи протидії методам “консцієнтальної  війни”)”.  Вступ надруковано трьома робочими мовами конференції: українською, російською та англійською, а статті в журналі – тією мовою, якою її подав автор.

PDF Document Зміст. Вступ // Агора, вип.15.

PDF Document Антоніна Колодій. “Концептуалізація  брехні  і  безсилля  правди  (можливі шляхи протидії методам “консцієнтальної  війни”)”.