Коментар щодо перспектив підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Шансів у питанні підписання Угоди про Асоціацію не лишилося, – політолог
15 Листопада 2013 23:54 http://galinfo.com.ua/news/146568.html

“Заяви європейських політиків щодо євроінтеграції України можна пояснити тим, що вони намагаються зберегти своє обличчя. Окрім того, у них більша доля політичної наївності ніж у нас, які спостерігають цю ситуацію із середини. Таку думку сьогодні, 15 листопада, в коментарі Гал-інфо висловила фахівець з питань демократії та громадянського суспільства, політолог Антоніна Колодій.

«Шансів у питанні підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС не лишилося. Про це свідчать досить грубі заяви українських політиків з Партії регіонів. Коли мають місце досить грубі випади, наприклад Бориса Колеснікова, щодо європейських політиків, то не думаю, що лідери партії думають інакше», – зазначила Антоніна Колодій.

Вона також додала, що застереження викликає й візит до Москви президента України, який був досить засекреченим.

«Від цього можуть бути найгірші сюрпризи. Суспільство нічого не знає про цей візит, про те, що саме там обговорювали. Така поведінка є неприйнятною у демократичному суспільстві», – наголосила Антоніна Колодій.

Політолог вважає, що керівництво держави починає свідомо виставляти ЄС такі фінансові вимоги, які нереально виконати.

«Тепер головне не те, чи лікуватимуть Тимошенко за кордоном, а головне фінансове питання. Поворот вже відбувся», – сказала Антоніна Колодій.

Вона також додала, що мітинги ситуацію не змінять. «Якщо опозиція хотіла домогтися свого, то їй потрібно було вчасно приймати важливі рішення», – наголосила політолог.